ငါးကိုတစ္ပတ္လွ်င္ အနည္းဆံုး သံုးႀကိမ္ခန္႔ စားသံုးေပးျခင္းဟာ
ေရာ ဂါျဖစ္ပြားမႈေတြကိုကာ ကြယ္ေပးႏိုင္ ပါတယ္။
အထူးသျဖင့္
အိုမီဂါ၃အဆီ ဓာတ္ျြကယ္ဝေနတဲ့ ငါးေတြကို ပိုစား သံုးေပးသင့္ပါတယ္။ ငါးေတြဟာ
ပ႐ိုတင္း၊
ဗီတာမင္ဒီ၊ ဇင့္
နဲ႔သံဓာတ္ ေတြျြကယ္ဝစြာ ပါဝင္ေနပါတယ္။ ေကာင္းက်ိဳးေတြကိုေဖာ္ျပ လိုပါ တယ္။
၁။ အဆီပါငါးေတြကို စားသံုး ေပးျခင္းဟာ ႏွလံုးေရာဂါ
ျဖစ္ပြားမႈႏႈန္း ကို က်ဆင္းေစတဲ့ triglycerides
ေတြကို ရရွိေစတဲ့အတြက္
ႏွလံုးေရာဂါ ကို ကာကြယ္ႏိုင္ပါတယ္။
၂။ငါးကရတဲ့ အဆီေတြဟာ ေသြးခဲျခင္းကို ေလ်ာ့ပါးေစၿပီး ႏွလံုး
ခုန္စည္းခ်က္ မမွန္ျခင္းကို သက္သာ ေစပါတယ္။
၃။ငါးကရတဲ့ မျပည့္ဝဆီေတြဟာ ဦးေႏွာက္က ဆဲလ္ေတြကို ဖြံ႕ၿဖိဳးေစပါ
တယ္။ တစ္ပတ္ကို ငါးကို အနည္းဆံုး
သံုးႀကိမ္
စားသံုးေပးရင္ အယ္ဇိုင္းမား ေရာဂါနဲ႔ မွတ္ဥာဏ္ခ်ိဳ႕ယြင္းျခင္းေတြ ကို
ကာကြယ္ေပးႏိုင္ပါတယ္။
၄။အိုမီဂါ၃အဆီဓာတ္ဟာ ဦးေႏွာက္တြင္းမွာ serotonin ဆိုတဲ့ ဓာတုပစၥည္းကို တက္ေစတဲ့အတြက္
စိတ္က်ေဝဒနာကို သက္သာေစႏိုင္ပါ တယ္။
၅။ အခြံမာအႏြယ္ဝင္ ငါးေတြျဖစ္ တဲ့ ဂံုး၊ ေက်ာက္ပုစြန္နဲ႔
ကဏန္းေတြ ဟာ ကင္ဆာကို
ကာကြယ္ႏိုင္တဲ့
စီလီနီယမ္ဓာတ္ေတြ ျြကယ္ဝစြာ ပါဝင္ေနပါတယ္။
၆။ ငါးစားသံုးျခင္းဟာ ေသြးတြင္း သၾကားဓာတ္ကို
ထိန္းညွိေပးႏိုင္ပါ တယ္။
၇။ ငါးစားသံုးျခင္းဟာ အဆစ္ အျမစ္ေရာင္ေရာဂါနဲ႔မိမိခုခံအား
စနစ္ကို မိမိကိုယ္ခႏၶာက
တိုက္ထုတ္တဲ့ ေရာဂါ
လကၡဏာေတြကို ေလ်ာ့ပါး သက္သာေစပါတယ္။
No comments:
Post a Comment
Thank you for visit to my page.